Arkeologët në Egjipt kanë zbuluar varrezat e lashta dhe të paprekura të katër fëmijëve, të gjitha që mendonin se ishin nën moshën 10 vjeçare.

Varrezat  e fëmijëve u gjetën gjatë gërmimeve në Gebel el-Silsila, e cila dikur ishte një vend i guroreve gjatë periudhës Thutmosid, nga rreth 1493 para eres sone deri 1401.

Duke u Ngarkuar...

Brenda disa prej varreve, studiuesit gjetën gjithashtu një numër të objektesh, duke përfshirë byrzylyqe, varse, dhe qeramikë.

Arkeologët gjithashtu zbuluan varret e dhomave të projektuara për të rriturit.

Hulumtuesit me Ministrinë e Antikiteteve egjiptiane dhe Universitetin e Suedisë Lund njoftuan zbulimin këtë javë, duke zbuluar njohuri të reja të mrekullueshme mbi praktikat e varrimit gjatë dinastisë së 18-të.

Shumica, megjithatë, ishin ngrënë nga termitet

- SPONSOR -