Një marshim i madh i grave dhe i femrave pushtuan tapetin e kuq të Kanës në këtë fundjavë. 82 gra, duke përfshirë edhe drejtorët, prodhuesit, aktoret dhe gra të punonjësve të industrisë së filmit, erdhi  Cate Blanchett , në Grand Theatre Lumiere  për të treguar edhe një herë, statusin e grave në botën e kinemasë. 82, gra në fakt, nuk është një numër i rastësishëm: është në fakt numri i drejtorëve të grave që morën pjesë në konkursin e Kanës nga viti 1971 deri më sot.

Duke u Ngarkuar...

“ Gratë nuk janë një pakicë në botë, edhe pse industria e filmit pohon ndryshe. Si gra, të gjithë duhet të merremi me sfidat tona personale, por sot jemi të bashkuar në këto shkallë si një shenjë e vendosmërisë dhe angazhimit tonë për të ndryshuar gjërat “, shtoi aktorja australiane, Cate Blanchett.

Në fundjavën e parë të Kanës, për fat të mirë, çështjet e barazisë gjinore dhe përfaqësimit, kurrë nuk u  theksuan mjaftueshëm por ndoqën paradën e yjeve që përfshinin edhe botën e modës. Në fakt, në ditët e mëparshme kemi parë në  Croisette, yje si Amber Heard, Irina Shayk, Petra Nemcova, Stella Maxwell.

Yjet hollivudiane natë  pas nate, vijnë emra pas emrash,  duke pritur,  mbrëmjen e 19 Majit, çmimin e Palmës së   Artë nga  vlerësimi i jurisë udhëhequr nga Cate Blanchett.

- SPONSOR -