Botox përfundimisht  merr aprovimin nga FDA për përdorim në zonën e ballit. Trajtimi i Botox është aprovuar nga FDA për më shumë se 15 vjet. Tani, kohët e fundit, trajtimi është miratuar për trajtimin e zonës së ballit.

Duke u Ngarkuar...

Sipas deklaratës së MD Magazine, deri tani, Botox është trajtimi i vetëm i kategorisë së tij, i cili ka marrë miratimin nga FDA për trajtimin e zonës së ballit. Mbi 6 milion trajtime administrohen çdo vit për trajtimin e çështjeve të ndryshme estetike, Botox konsiderohet si një nga metodat më të përdorura të trajtimit në fushën e kirurgjisë kozmetike.

Çfarë është Botox? Si punohet?

Këtu mund të jeni kurioz për trajtimin e Botox. Është thelbësore të qartësoni se çfarë trajtimi Botox është dhe si funksionon. Në të vërtetë, Botox i referohet një trajtimi jo-kirurgjik që përdoret për trajtimin e rrudhave dhe çështjeve të tjera që lidhen me to. Pothuajse mbi 20 situata mjekësore trajtohen me të.

Kur injeksioni Botox injektohet në lëkurë, ai bllokon sinjale që muskujt marrin nga nervat. Musku i injektuar mund të mos ndodhë në kontaktin e muskujve të tjerë. Në këtë mënyrë, rrudhat mund të zbuten dhe të relaksohen. Zakonisht, përdoret(linjat rreth syve tuaj), linjat e ballit, si dhe linjat e vrara. Megjithatë, Botox nuk është efektive për rrudhat që janë formuar për shkak të gravitetit ose ekspozimit të tepërt të diellit.

Për çfarë përdoret Botox?

Botox përdoret për zonën e ballit përdoret dhe në qafë, për djersitjet e tepruara ,migraina kronike, për  mosmbajtje urinare, probleme të gjymtyrëve të pasta dhe sytë e kryqëzuar në lnjat e vështira .

Disa nga mjekët po përdorin neurotoksinë për disa situata të tjera të tilla si çarje, mbiprodhim i pështymës, distoni oromandibular, çrregullime të TMJ dhe çështje të tjera të ngjashme. Në të vërtetë, është një aspekt interesant në të cilin janë zbuluar avantazhet e saj. Për shembull, njerëzit, të cilët duhet të marrin trajtim për rrudhat e tyre, por gjithashtu kanë dhimbje koke, atëherë injeksioni Botox konsiderohet më i miri për ta.

Sipas deklaratës së MD Magazine, deri tani, Botox është trajtimi i vetëm i kategorisë së tij, i cili ka marrë miratimin nga FDA për trajtimin e zonës së ballit. Mbi 6 milion trajtime administrohen çdo vit për trajtimin e çështjeve të ndryshme estetike, Botox konsiderohet si një nga metodat më të përdorura të trajtimit në fushën e kirurgjisë kozmetike.

Çfarë është Botox? Si punon?

Këtu mund të jeni kurioz për trajtimin e Botox. Është thelbësore të qartësoni se çfarë trajtimi Botox është dhe si funksionon. Në të vërtetë, Botox i referohet një trajtimi jo-kirurgjik që përdoret për trajtimin e linjave të grindjeve, rrudhave dhe çështjeve të tjera që lidhen me to. Pothuajse mbi 20 situata mjekësore trajtohen me të.

Kur injeksioni Botox injektohet në lëkurë, ata bllokojnë sinjale që muskujt marrin nga nervat. Musku i injektuar mund të mos ndodhë në kontaktin e muskujve të tjerë. Në këtë mënyrë, rrudhat mund të zbuten dhe të relaksohen. Zakonisht, ajo përdoret në këmbët e krahëve (linjat rreth syve tuaj), linjat e ballit, si dhe linjat e vrara. Megjithatë, Botox nuk është efektive për rrudhat që janë formuar për shkak të gravitetit ose ekspozimit të tepërt të diellit.

 

Për çfarë përdoret Botox?

Botox  përdoret për spazma në shpatulla dhe në qafë, djersitje e tepruar, migraina kronike, mosmbajtje urinare, probleme të gjymtyrëve të pasta, sytë e kryqëzuar, linjat e vështira, fshikëzën tepërt, këmbët dhe spazma hemifatike.

Është Botox i sigurt?

Në fakt, toksina dhe bakteriet janë  fjalë të frikshme, por kur këto injeksione injektohen nga një mjek i ekspertëve, atëherë sigurisht që ato janë të sigurta. Në fakt, trajtimi nuk përmban ndonjë efekt anësor, megjithatë, mund të shfaqen disa efekte të mundshme anësore. Efektet anësore të mundshme përfshijnë ënjtje të butë ose zbehje në 3-5 ditë pas trajtimit.

Sa seansa janë të nevojshme?

Vetëm një seancë nuk mjafton për të marrë rezultate më të mira. Në fakt, ju duhet të merrni seanca të shumta për të ruajtur rezultatet e arritura. Prandaj, mund të ketë pauzë prej 5-7 muajsh në mes të çdo sesioni.

Një aspekt tjetër që ju duhet të dini është se procedura nuk vjen me rezultate të përhershme. Prandaj, intensiteti dhe kohëzgjatja mund të ndryshojnë nga individi në individ, por ju duhet të merrni seanca të tjera, transmeton mulliri.al

Programoni një Konsultim

Ju në fillim ju duhet  të diskutoni çështjen tuaj me kiruristët  ekspertë. Është shumë e rekomanduar të mos merrni asnjë trajtim pa këshillë të ekspertëve./mulluri.al

- SPONSOR -