• 100 gr Gjalp
  • 100 gr Sheqer
  • 1 koker Veze
  • 200 gr Miell
  • 0.5 luge kafeje Maja per embelsira
  • 1 luge kafeje Ekstrakt vaniljeje
  • 1 luge Kakao
  • 1 aq sa duhet Sheqer Pluhur

  1. Ne nje tas do te punojme mire me pirun gjalpin me sheqerin derisa te formohet nje mase uniforme. kokrrizat do te ndihen gjithsesi pak.
  2. Shtojme vezen me esencen e vaniljes dhe vazhdojme te punojmëperberesit. Shtojmë miellin dhe majanë dhe punojmë brumin.
  3. Ndajmë brumin e biskotave ne 2 pjesë  të barabarta. Njerën e perziejmë me kakao, tjetrën e lëmë dhe ndërkohë pak brumin te pushojë rreth 15’…
  4. Ndajmë te 2 copat e brumit akoma ne 2 pjesë të barabarta.
  5. Me secilën  nga pjesët me dhe pa kakao presim shiritat dhe i vendosim rrjesht duke i ngjitur pak me gishta njera pas tjetrës.
  6. Pjesën tjetër të bardhë e hapim si cilindër sa gjeresia e shiritave si në figurë ndersa brumin e mbetur me kakao e hapim si petë poshtë .
  7. Biskotat do te piqen në furrë te parangrohur, ne temp 180°.

- SPONSOR -