Hapet sonte, e Hënë, më 7 Maj ekspozita më legjendare Met Gala 2018, ekspozitë ku organet qiellor, Moda dhe imagjinatën katolike, janë një  ekspozitë që eksploron lidhjen midis modës dhe fesë, të cilat ne mund ti  zbulojmë ndërkohë  disa nga rrobat dhe objektet më përfaqësuese.

Duke u Ngarkuar...

Po, sepse në rrjedhën e historisë së modës, projektuesit e modës shpesh kanë shikuar ikonografinë e shenjtë, me vizione gjithmonë të ndryshme dhe personale. Një dialog që gjithashtu flet me mbledhjen e pikturave mesjetare të Muzeut Metropolitan të Artit, duke shqyrtuar përmes veprave, përdorimeve dhe zakoneve të katolicizmit.

Ndër objektet në ekran, Met Gala do të strehojë nga  Vatikani,  rrobat papale dhe pajisje deri  tek  Kapelet Sistine. Rroba të  marra nga koleksionet e Haute Couture  nga designers më të mëdhenj   duke  përfshirë Dolce & Gabbana, Valentino dhe Versace, ku përmes qëndisjes  dhe xhinglave rrisin   estetikën e tyre të pasur  duke e stilizuar solemnitetin këtyre koleksioneve .

Rrobat dhe objektet e trupave qiellorë po ashtu edhe moda e imagjinatës   katolike , shfaqen sot  në Muzeun Metropolitan të Artit dhe do të jetë ekzistuese deri më 8 tetor 2018.

- SPONSOR -