Shijoni sallatën tuaj  duke shtuar mollë me feta, si edhe duke i bashkangjitur mish  pule , bukë të thekur misri, mollën e zgjedhur dhe Gorgonzola,transmeton mulliri.al.

Sipas Shoqatës së Apple të SHBA-ve, në Shtetet e Bashkuara ka më shumë se 100 lloje të mollëve. Në fakt, Shtetet e Bashkuara kanë 7,500 prodhues të mollëve, të cilët rriten me 240 milionë barishte mollë çdo vit, duke arritur në 4 miliardë dollarë të ardhura.

Duke u Ngarkuar...

Mollët janë rritur në mbi 30 shtete, por shumica prej tyre vijnë nga vetëm dhjetë – Uashington, Nju Jork, Michigan, Pensilvani, Kaliforni, Virxhinia, Karolina e Veriut, Oregoni, Ohio dhe Idaho. Çdo shtet rritet me varietete të shumta, por pothuajse të gjitha përfshijnë dhjetë më të njohurat: Gala, Red Delicious, Fuji, Granny Smith, Honeycrisp, Golden Delicious, McIntosh, Pink Lady, Braeburn dhe Jazz. Sezoni i pjekur mollë shkon nga korriku deri në nëntor, por jeta e ruajtjes së mollëve të trasha mund të zgjasë atë sezon deri në mars. (Mollët në raftet e dyqaneve gjatë gjithë verës mund të vijnë nga Hemisferën Jugore.)

Pavarësisht se kur jeni duke blerë, ka disa truket për të zgjedhur mollën më të mirë .Është e vështirë të njohësh një mollë “të mirë” sipas ngjyrës, pasi që çdo variant i saj  është ndryshe. Por mollët me ngjyrën më të gjallë kanë absorbuar më shumë rrezet e diellit dhe ka të ngjarë të kenë shijen më të mirë./mulliri.al

- SPONSOR -