Whitehaven Beach, e cila ndodhet në Whitsunday Island, Australi. Plazhet në këtë plazh janë të bardha dhe përbëhen nga silicë. Kjo i lejon njerëzit të ecin zbathur edhe në ditët e nxehta me diell pa u ndjerë sikur këmbët e tyre po bëhen shumë të nxehtë, transmeton mulliri.al.


Hyams Beach është e vendosur në New South Wales, Australi dhe është rrethuar nga tre bregdet të detit të bardhë. Një  plazh i mrekullueshëm u përmend në Librin e Rekordeve të Guinness që  ishte plazhi me rërë më të bardhë në botë. Njerëzit në Australi e rekomandojnë atë për vizitorët, si dhe për veten e tyre! Nëse je në Canberra, është gati një makinë 3 orë nga vendi yt për të arritur në plazh, por me të vërtetë ia vlen!

Duke u Ngarkuar...

Plazhi  i Star Sandit
Ishulli Iriomote, ku ndodhet ky plazh, është një ishull i vogël në Okinawa të Japonisë. Vizitorët normalisht shihen me qafë mbi rërë, duke shqyrtuar grimcat kurioz në duart e tyre.

Plazh me rërë të zezë
Ky plazh është një nga plazhet me ujin më të ftohtë. Ky plazh është    i çuditshëm dhe gjendet  në Hawaii.

Plazhi i fshehur

Në Ishujt Marieta, rreth 20 milje detare nga Puerto Vallarta, Meksikë, gjendet një parajsë paqësore plazhi i fshehur nën një vrimë në tokë. Ajo u krijua kur qeveria meksikane, në fillim të viteve 1900, bëri një vend bombe në përgatitje për Luftën e Parë Botërore duke hedhur një vrimë shumë të madhe në kulm të shpellës. Plazhi është ende i pamposhtur për shkak të vështirësisë për të hyrë në të dhe pavarësisht nga historia e saj, ne jemi në të vërtetë mirënjohës – është plazhi i mrekullueshëm! Mulliri.al

 

- SPONSOR -