Çdo lloj aktiviteti që kërkon veshje të specializuara ka rregullat, kodet, estetikën, grupin e karakteristikave dhe personaliteteve që lidhen me të, të cilat përfaqësohen në mënyrë simbolike.

Duke u Ngarkuar...

Si të vishemi, si të përshtatemi me stilin tonë, është e natyrshme të ndihemi të shqetësuar kur veshja  juaj del në një vend ku përmendet një kod i veçantë i veshjes. Ajo menjëherë sinjalizon për të tjerët që ju nuk jeni një nga “ata”. Dhe meqenëse ne si njerëz jemi në thelb shoqërorë dhe kërkojmë pranimin e grupit për mbijetesën tonë, duke qenë një i dëbuar ndjehet i pakëndshëm.

Përputhja në veshje, pra, veshja në një mënyrë që ndjek normat dhe rregullat e pranuara brenda një grupi të caktuar, pastaj bëhet një mjet që ndihmon për të lehtësuar këtë ndjenjë të “tjetërsisë”. Ndërsa kjo dëshirë për të zotëruar ndenjat e specializuara duket të jetë e natyrshme, çështja kryesore megjithatë mbetet – a është me të vërtetë e nevojshme? Nga perspektiva e industrisë, përgjigjja është, pa dyshim, “po, absolutisht”.

Marketistët dalin nga rruga e tyre për t’ju besuar se marrja e veshjes së duhur dhe veshja  është një pjesë thelbësore e përvojës. Dhe ata mund të kenë të drejtë. Koncepti i përvetësuar i njohjes sugjeron që veshja ka një ndikim të thellë në gjendjen mendore të një personi. Duke ndjekur këtë logjikë, mund të supozohet se veshja ndihmon personin tuaj të ndihet më mirë nga ana psikologjike dhe tepër i plotësuar shpirtërisht. Një veshje e bukur plot stil e cila ju karakterizon përpara pasqyrës siç do të dëshironit nuk ka se si ti shpëtojë ndjesive kreative dhe plot pozitivitet.

E megjithatë, nga një perspektivë më e qëndrueshme që mbështetet në anti-konsumizëm, na thuhet se veshja është gjithmonë e mesme e përvojës. Me fjalë të tjera, në qoftë se ju mendoni se keni nevojë për rroba të reja për të shijuar një periudhë më të mirë, ju jeni në rrugën e duhur sesi ta kënaqni veten në maksimum nëse vërtet i keni mundësitë dhe kjo gjë ju bën të ndiheni mirë atëhere çfarë po prisni?

Nëse jeni dikush që e dini mirë që  mund të toleroni pamjen e jashtme ose nuk shqetësoheni asnjëherë nga ajo, atëherë do të ishit më mirë të shpenzoni paratë tuaja diku tjetër. Lind sërish pyetja , a na përfaqëson veshja? Sigurisht që po, në të gjitha këndvështrimet madje/mulliri.al/Riselda Sejdiu #risimullicouture.

- SPONSOR -