Është e zakonshme të ndiheni të pasigurt rreth fillimit të terapisë. Njerëzit shpesh kanë shqetësime se çfarë do të jetë procesi, disa prej të cilave janë të lidhura me mite shoqërore. Më poshtë është një përpjekje për të sqaruar disa nga idetë rreth terapisë që shpesh mbajnë një person nga kërkimi i ndihmës. Shpesh njerëzit mendojnë se terapia duhet të rezervohet vetëm si mjet i fundit ose për ata që kanë probleme serioze. Megjithëse ky është sigurisht një opsion, një ide tjetër do të ishte se kërkimi i mbështetjes më herët i lejon një personi të ndihet më mirë dhe të përparojë më shpejt. Shkurtimisht: Pse të prisni derisa gjërat të merrni vërtet të këqija kur mund të shkaktojnë vështirësi të mëtejshme? Ashtu si do të kërkoni një konsultë mjekësore për një problem fizik, një terapist sjell trajnime të specializuara për të ndihmuar në kuptimin dhe adresimin e problemeve që lidhen me jetën tuaj emocionale. Përpunimi i problemeve në terapi shpesh bëhet një aftësi që mund të inkorporoni, gjë që do të çojë në një vetëbesim dhe siguri më të madhe. Njerëzit shpesh ndihen të ndjeshëm kur flasin për ndjenjat e tyre. Ata shqetësohen për atë që terapisti do të mendojë apo ndjehet për atë që po ndahet. Megjithatë, terapisti juaj nuk është atje për t’ju gjykuar, por më tepër për të dëgjuar dhe ofruar një perspektivë unike. Nëse jeni të shqetësuar për ndjenjën e gjykuar, do të ishte e rëndësishme të flisni këtë me terapistin tuaj, në mënyrë që ndjenjat tuaja të kuptohen dhe të mos ndërhyjnë në marrjen e ndihmës që ju meritoni. Një nga përfitimet e terapisë është rritja e kënaqësisë në jetën tonë profesionale dhe personale. Në fakt, shpesh është ajo që nuk e kuptojmë plotësisht për vetveten, se shumica ndërhyn me lumturinë dhe suksesin. Vetë-vetëdijes i lejon njerëzit të fitojnë më shumë kontroll mbi jetën e tyre. Për këtë arsye, është e rëndësishme që terapisti juaj të dijë se jeni i shqetësuar për atë që do të mësoni për veten, në mënyrë që ju dhe terapisti juaj të mund të punoni me një ritëm më të rehatshëm për ju. Në fund të fundit, fokusi i terapisë suaj varet nga ju.

- SPONSOR -Smiley face