Duke u Ngarkuar...

Pse është kaq e vështirë të pranoni një kompliment? Mirënjohja duhet të jetë një komunikim popullor këto ditë, por gati i gjithë fokusi është në rëndësinë e shprehjes së mirënjohjes. Ky është sigurisht një koncept i rëndësishëm. Megjithatë, për mirëqenien optimale relacionale, është po aq e rëndësishme të dini se si të merrni mirënjohje. Pse kaq shumë njerëz kanë vështirësi në pranimin e mirënjohjes? Kemi folur në lidhje me këtë çështje në mbarë botën dhe kemi gjetur se ajo rezonon me individë në çdo vend që kemi vizituar. Ne zbuluam se shumica e njerëzve kanë tendencë ta shohin mirënjohjen si një send pa vlerë. Nëse ata e marrin atë, nuk do të kenë të mjaftueshme për ta  përçuar. Mendojmë se një pjesë e arsyes mund të jetë kulturore, sepse ne shpesh mësohemi të jemi modeste dhe të mos përqendrohemi tek vetja jonë. Mjerisht, shumë njerëz kanë tendencë të mbyllin atë që ne e quajmë “valle e mirënjohjes”. Kur e mbyllim vallëzimin, ne pa dashje e pengojmë dashurinë dhe lavdërimin që të hyjmë në qeniet tona. Është sikur t’i mbyllësh derën dikujt dhe t’i ndalosh ata të hyjnë në shtëpinë tonë, dhe në fund të fundit, zemrën tonë. Shumë prej nesh kanë frikë të kenë ndriçimin e vëmendjes në vetvete vetëm për këtë arsye. Përveç kësaj, nëse nuk e hapim  veten për dashuri dhe mirënjohje, ne gjithashtu rrezikojmë të hapim veten për çdo gjë tjetër që mund të ekzistojë me të, si dhimbje dhe humbje njëkohësisht. Jeni mirënjohës dhe jeta bëhet më e bukur/mulliri.al

- SPONSOR -