Pedagogia e Universitetit të Arteve dr.Riselda Sejdija  vjen me një tjetër teknikë të Yogës sot. Sot koreografja dhe autoria e 8 librave të saj profesional ,na ka dhuruar një tjetër orë mësimi falas për lexuesit dhe praktikuesit që ndjekin Riseldën nëpërmjet mulliri.al . Riselda sot na zbulon disa ushtrime që mbajnë trupin dhe mendjen në super formë. Ajo sot na ka demostruar nëpërmjet Instagramit të saj  disa ushtrime nga teknika e Vinyasa Yoga , transmeton mulliri.al.

Duke u Ngarkuar...

Vinyasa, është e quajtur ndryshe edhe Flow që do të thotë  gjithashtu ”Rrjedhë” për shkak të mënyrës së qetë që paraqet gjatë kohës që ushtrohemi, është një nga stilet bashkëkohore më të njohura të yoga-va. Është gjithashtu një klasifikim i gjerë që përfshin shumë lloje të ndryshme të yoga-ve duke përfshirë edhe teknikën e yogës së Ashtang-ës  dhe Power Yoga.

Në gjuhën bashkëkohore yoga, Vinyasa qëndron në kundërshtim me Hatha. Klasat Hatha priren të përqëndrohen në   një kohë me pushim në mes, në të kundërt, lëvizjet  rrjedhëse të klasave paraqiten  së bashku për të përbërë rrjedhën pa ndërprerje. Sekuenca mund të jetë e fiksuar, ashtu si në Ashtanga, në të cilën paraqiten gjithmonë në të njëjtën mënyrë, por shumica e mësuesve të Vinyasa kanë  lirinë për të rregulluar pozicionet që paraqiten  në mënyrën e vet.

Në vinyasa yoga, ”Yoga Flow” , lëvizjet sinkronizohen me një frymë. Frymës i jepet përparësi, duke vepruar si një spirancë kur lëviz nga një pozitë në tjetrën. Në terminologjinë yogjike Vinyasa interpretohet si një lidhje midis lëvizjes dhe frymës ose lidhja magnetike që  paraqet  rrjedhë dhe nga rrjedha bie në rrjedhë.

Cilat janë përfitimet e Vinyas(ës) sipas dr.Risalda Sejdisë:

Vinyasa lejon një shumëllojshmëri lëvizjesh, pothuajse gjithmonë do të përfshijë përshëndetjet e diellit.

Disa klasa përfshijnë disa shtrirje të nxehta në fillim ndërsa disa të tjera fillojnë drejt në paraqitjen e këmbëve. Disa stile shumë të njohura yoga bien nën grackën e  Vinyasa, duke përfshirë Jivamukti, CorePower, Baptiste Power Vinyasa dhe Modo. Nëse një klasë thjesht identifikohet si Vinyasa, mund të përdorë aspekte të disa traditave të ndryshme.

- SPONSOR -