Të gjitha punët e njeriut do të zëvendësohen nga robotët në të ardhmen, por udhëheqësit, elektricistët dhe infermierët do të qëndrojnë më gjatë në punësim, sipas një eksperti të inteligjencës artificiale.

Autori i SHBA-së, Martin Ford, i cili ka shkruar një libër  mbi robotët, paralajmëroi se së shpejti, njerëzit nuk do të jenë në gjendje të konkurrojnë me makina në çdo profesion.

Duke u Ngarkuar...

Rritja e robotëve mund të jetë një gjë e mirë për Britaninë, sepse ata do të bëjnë punë të “mërzitshme dhe rutinë”. Por Z. Ford, libri më i fundit i të cilit quhet Rritja e Robotëve: Teknologjia dhe kërcënimi për një të ardhme të papunë, paralajmëron se njerëzit nuk mund të jenë të vetëkënaqur për revolucionin që po afron AI.

Duke folur për Daily Star Online, Z. Ford paralajmëroi se shumica e vendeve të punës do të zihen nga robotët në një të ardhme të afërt.

- SPONSOR -