Guraleci ishte pjesë e një instalimi e artistes Yoko Ono (e njohur edhe si dashuria e John Lennon) i vendosur aktualisht në Muzeun Gardiner në Toronto. Vjedhja është bërë nga një grua, ende e kërkuar nga policia.

Portret i artistes japoneze Yoko Ono dhe kengetarit anglez John Lennon (1940 – 1980), Dhjetor 1968. (Foto nga Susan Wood)

Policia e Torontos është në kërkim të gruas që ka vjedhur një gur me vlerë 17,500 dollarë. Guraleci i çmuar ishte pjesë e një instalimi të krijuar nga Yoko Ono aktualisht i ekspozuar në Muzeun Gardiner në qytetin kanadez. Vjedhja u zbulua falë kamerave të vëzhgimit të strukturës.

Duke u Ngarkuar...

Vjedhja

Guri i vogël është gdhendur me shprehjen “Love Yourself” dhe është zhvatur nga një instalim i quajtur “The Riverbed” me datë 6 prill.

Guri ishte një pjesë e veprës së quajtur “Stone Piece”, dhe karakterizohet nga një pirg me gurë të lëmuar nga uji dhe koha.

Vizitorët janë të ftuar të zgjedhin një dhe ta mbajnë atë në duart e tyre, duke përqëndruar mendimet e tyre në fjalët e shkruara në sipërfaqen e saj.

Pas meditimit, ata duhet ta vendosin guralecin në një grumbull tjetër në mes të dhomës.

Megjithatë, policia e Torontos raportoi se gruaja në kërkim ka merrë gurin e vogël pa e depozituar atë në vendin e duhur.

- SPONSOR -