1. Truri është më aktiv gjatë natës se sa gjatë ditës. Shkencëtarët nuk e dijnë ende cila është arsyeja e kësaj dukurie

2. Thoi në gishtin e mesëm rritet më shpejt se thonjtë e tjerë.

3. Jetëgjatësia  e flokut të njeriut është mesatarisht 3 deri në 7 vjet

- SPONSOR -Smiley face

4. Gratë mbyllin sytë dy herë më shumë se burrat

5. Një mashkull ka rreth 6.8 litra gjaku në trup ndërsa gratë kanë afërsisht 5 litra

6. Bebet lindin me sy blu më shumë se çdo ngjyrë tjetër. Ngjyra  në sytë e tyre ka nevojë për kohë për t’u depozituar plotësisht ose për t’u errësuar nga drita ultravjolet për të zbuluar ngjyrën e vërtetë të syve të foshnjës.

7. Secili prej nesh ka një aromë unike dhe një shenjë  gishti unike.

8. Ne jemi rreth 1cm më të gjatë në mëngjes sesa në mbrëmje.

9. Treqind milionë qeliza vdesin në trupin e njeriut çdo minutë. Çdo ditë një i rritur prodhon 300 miliardë qeliza të reja.

10. Njerëzve ju bie  lëkura  e jashtme çdo 27 ditë.

- SPONSOR -Smiley face