Shpesh herë i gjykojmë për luksin e shfrenuar por asnjëherë nuk u kushtojmë vëmendje dhe bamirësive që ata bëjnë. Janë të shumtë vipat që kanë dhuruar miliona dollarë për të varfrit, fëmijët dhe gratë e abuzuara, për arsimin dhe shumë të tjera. Më poshtë keni një listë të personave që kanë dhuruar shuma marramendëse:

 1. Oprah Winfrey, ajo është një nga femrat më me ndikim në SHBA dhe pasuria e saj është marramendëse. Ajo gjithashtu është dhe një bamirëse e madhe pasi ka dhuruar miliona dollarë për kauza të ndryshme, vlen të përmëndim faktin që ajo dhuroi më shumë se 10 milionë dollarë për të dëmtuarit nga Uragani Katerina dhe mbi 50 milionë dollarë për për arsimin, kujdesin shëndetësor dhe advokimin për gratë dhe fëmijët në mbarë botën në vitin 2007.
 2. Michelle dhe Barack Obama, çifti i njohur ka dhuruar shumë para për personat e papunë, ata dhuruan 2 milionë dollarë për disa programe punësimi në verë dhe 1 milion dollarë për familjet veterane.
 3. Më shumë se 40 milionë dollarë nga pasuria e Elton John kanë shkuar për të sëmurët me HIV/SIDA, për më shumë se 24 vjet Sir Elton është në luftë me këtë sëmundje që po merr miliona jetë njerzish.
 4. Autorja e librave të Harry Poter, J.K Rowling ka dhuruar një shifër të frikshme prej 160 milionë dollarësh për bamirësi.
 5. Jo vetëm që Angelina krijoi fondacionin Jolie-Pitt me ish-bashkëshortin e saj në vitin 2006, në përpjekje për të ndihmuar shkaqet humanitare anembanë botës, Jolie u emërua Konvoj i Veçantë tek Komisioneri i Lartë i Kombeve të Bashkuara për Refugjatët në vitin 2012, prej vitesh Angelina i është përkushtuar bamirësisë.
 6. Beyonce ka dhuruar mijra dollarë për fëmijët në botë duke hapur dhe një fondacion “BEYGOOD” duke shpërndarë lodra për fëmijët në nevojë.
 7. Ellen njihet per bamiresite e saj ku ka dhuruar miliona dollare per familjet e varfra ne emisionin e saj. Selfie që ajo beri ne Oscars perfitoi 3 milion dollarë, prandaj dhuroi 1.5 milionë dollarë secila për Spitalin e Fëmijëve të Shën Jude dhe Shoqërinë Humane; ajo është një përkrahës i patundur i të drejtave të kafshëve; dhe në 2016, ajo u nderua me Medaljen Presidenciale të Lirisë nga Barack Obama.
 8. Nicki Minaj. Jo vetëm që Nicki Minaj u zotua në mënyrë spontane të paguante një përzgjedhje të kredive studentore të ndjekësve të saj të Twitter (dhe shpenzimeve të tjera të lidhura me shkollën) në vitin 2017, por për vite ajo i dërgonte paratë fshatrave në Indi përmes pastorit të saj, Lydia Woodson-Sloley. “Ky është një lloj gjëje që më bën të ndihem më krenare,” shkruante Minaj në Instagram. Përpjekjet e saj kanë ndihmuar krijimin e një qendre kompjuterike, një programi leximi, dy puseve uji dhe më shumë infrastrukturë për fshatra të ndryshëm në Indi.
 9. Rihanna e cila themeloi Programin e Bursave Globale të Fondacionit Lionela, i cili mbështet studentët nga vendet e Karaibeve që kërkojnë arsim të lartë në Shtetet e Bashkuara, mori çmimin Humanitar të Vitit të vitit 2017 për përpjekjet e saj.Rihanna gjithashtu mbështet Global Partnership for Education dhe Global Citizen Project, e cila kërkon të sigurojë miliona studentë të rinj në mbarë botën me qasje në arsim.
 10. Barbra Streisand ngriti më shumë se 20 milionë dollarë për programin kardiovaskular në Cedars Sinai. Pasuria e Barbra  arrin në rreth 390 milionë dollarë, dhe ajo krijoi një fondacion privat të bamirësisë në vitin 1986, i cili jep grante për një numër arsyesh, duke përfshirë “organizatat kombëtare që punojnë në ruajtjen e mjedisit, edukimin e votuesve, mbrojtjen e lirive civile dhe të drejtat civile, çështjet e grave dhe çarmatimin bërthamor “.
 11. Ariana Grande. Pasi njëzet e dy vetë u vranë – dhe 116 të tjerë u plagosën – në një bombardim vetëvrasës në koncertet e saj në maj 2017, këngëtarja organizoi një koncert përfitimi të quajtur “One Love Manchester” për të mbledhur para për  të prekurit  nga sulmi. Koncerti fitoi  rreth 3 milion dollarë (£ 2.35 milion) për tre orë qe shkuan per bamiresi.
 12. Miley është gjithashtu themeluesi i Fondacionit Hippie Happy, një organizatë jofitimprurëse, misioni i së cilës është “të tubojë të rinjtë për të luftuar të drejtën për të përballur të rinjtë e pastrehë, të rinjtë LGBTQ dhe popujt e tjerë të prekshëm”.Ajo gjithashtu dhuron shpesh here para per te varfrit por nuk do asnjehere qe bamiresite e saj ti bej publike.

 

- SPONSOR -Smiley face