BUDAPEST,HUNGARY  /  Temperatura mesatare: 3 ° C

- SPONSOR -Smiley face

Kryeqyteti i Hungarisë, Budapesti,është vendi perfekt nëse doni  pushime për ti mbajtur mend gjatë. Tregu magjik në sheshin Vörösmarty tregeton të gjitha llojet e artizanatit tradicional dhe luan rolin e një shumëllojshmërie  ushqimore, duke përfshirë stofat  e verës. POr me e vecanta e ketij qytei eshte se ne krye qendron torta tradicionale me kanellë. Ekzistojnë gjithashtu shfaqje të ndryshme me temë folklorike. Tregu është i hapur nga fillimi i nëntorit deri në dhjetor, por festivali i  ushqimit qëndron i hapur deri në 6 janar.

Rio de Janeiro, Brazil  /   Temperatura mesatare: 28 ° C

 

Rio është mrekullisht e nxehtë në dhjetor. Përveç plazheve, Rio është ndoshta më i famshëm për paradat e tij epike, dhe pragu i Vitit të Ri është kur i gjithë qyteti angazhohet për një zbavitje që nuk harrohet kurrë. Gjatë festimeve të Vitit të Ri, rreth dy milionë njerëz mblidhen në plazhin Copacabana dhe bejnë një rrugë 4 km  të gjatë për të parë shfaqjen e madhe të mesnatës dhe presin diellin  derisa te lind përsëri.

Shën Petersburg, Rusi / Temperatura mesatare: -3 ° C

Nuk e keni problem të ftohtin? Shën Petersburg në Rusi është vendi ku duhet shkoni në dhjetor nëse doni pamje dimërore që të lë pa frymë  – duhet te vizitoni ka një ndërtesë të quajtur Pallati i Dimrit ! Kjo ndërtesë monumentale (ka rreth 1,500 dhoma) duket pothuajse si një tortë dasme falë dekorimit të bardhë të ndërlikuar dhe është vetëm një nga shumë ndërtesat madhështore që e mbushin qytetin,të cilat  duken jashtëzakonisht të bukur në dëborë. Pavarësisht se është ndërtuar në shekullin e tetëmbëdhjetë, Pallati i Dimrit është i lidhur ngushtë me shekullin e hershëm të njëzetë dhe fillimin e Revolucionit Rus: stuhia e pallatit në vitin 1917 ishte një nga ngjarjet më të famshme të revolucionit

- SPONSOR -Smiley face