# 4 Doberman Pinscher

 

- SPONSOR -Smiley face

Për shkak se janë sy patrembur, Dobermani është një nga qentë më të njohur të rojeve. I zgjuar dhe i sigurt, ata lehtë mund të trajnohen  dhe  mësuar. Për shkak të së kaluarës së tyre si qeveri të luftës dhe të policisë, ato mund të duken të frikshëm, por në të vërtetë janë mjaft të butë. Besnikëria  e tyre i bën  Dobermanët pjesë në shumë  në familje

 

# 3 Pastori gjerman

 

Pastori gjerman fillimisht u edukua posaçërisht për inteligjencën. I zgjuar, i guximshëm dhe mbrojtës, ai është një nga shokët më të besueshëm. Ata mësojnë detyrat pas vetëm disa përsëritjeve dhe binden urdhrat e parë gati gjithmonë herën e parë që i jepet. Përveç përdorimit si  kafshë shtëpiake, ata shpesh përdoren si qen roje, qen policie, qen për kërkim dhe shpëtim dhe madje janë trajnuar edhe nga ushtria për hedhje parashutash.

 

# 2 Qentë qimedredhur ose Pudëll

 

Lehtësisht i aftë, dhe me mendje të mprehtë, Pudëlls lulëzojnë në shoqërinë njerëzore. Poodles me madhësi standarde. Në të vërtetë, u krijua posaçërisht për qimet edhe pse të lezetshme e ndihmojnë atë për shume gjëra, në mënyrë që të mund të nototoi në mënyrë më efikase, ndërsa ende ka qime për të mbrojtur organet e saj, ashtu siç shkonte për biznesin e gjuetisë dhe marrjes në ujë. Qen qimedredhur shkëlqen në  bindjen, dhe gjithashtu e do lojën. Kjo është ajo që i ka bërë aq të njohur.

 

# 1 qeni I kufirit

 

Qeni kufitar vjen I  pari. Për shkak të inteligjencës së tyre të jashtëzakonshme dhe energjisë së lartë, është e domosdoshme t’i jepni qenit kufitare një detyrë ose qëllim, ose mund ta gjeni shtëpinë tuaj të shkatërruar pas kthimit tuaj nga një ditë e gjatë në punë. Gjithashtu, për shkak të prejardhjes së tyre si qen të shtruar, ata mund të jenë të frustruar nga fëmijët e vegjël.

- SPONSOR -Smiley face