- SPONSOR -Smiley face

Dubai është shtëpia e disa prej tërheqjeve më të mahnitshme në botë.  Nga qendra më e madhe tregtare në botë, deri tek ndërtesa më e lartë dhe gjëra të panumërta, ka diçka që të gjithë mund të shijojnë kur zhvendosen në Dubai.

 Nëse nuk e keni bërë Dubai shtëpinë tuaj tashmë  lexoni për të zbuluar pse duhet ta blini një shtëpi në Dubai!

 1. Më e mira e të dy botëve dhe (lifestyle on the top)

 Dubai është një nga qytetet më luksoze në botë, dhe madje edhe nëse nuk mund të përballoni të gjitha lukset, prapë mund të shijoni disa aspekte të tyre.  Dubai ofron restorante të arsyeshme në vende jashtëzakonisht të larta.

 Ka qendra tregtare në natyrë që strehojnë disa nga markat më të shtrenjta në botë, por gjithashtu mbajnë marka që janë të arritshme për të gjithë.  Ky ekuilibër i luksit dhe aksesit e bën Dubai unik dhe të lehtë për tu shijuar për njerëzit që vijnë nga të gjitha sferat e jetës.

 2. Jetesa e lirë e taksave

 Pagat e taksave të kombinuara të Dubait të kombinuara e bëjnë atë një nga vendet më të mira për të jetuar në botë.  Jo vetëm që pagat shkojnë të papërdorura, ushqimi, restorantet, si dhe të gjitha mallrat e tjera janë gjithashtu të pasakta.  Kjo kursen njerëzve një sasi të madhe parash.

 Jo vetëm që po merrni më shumë para në shtëpi për shkak të pagave të pashfrytëzuara, ato gjithashtu po shpenzojnë më pak në pajisje që e bëjnë më të lehtë kursimin e shumë parave (kjo është sigurisht nëse mund të thoni jo për të gjitha markat joshëse këtu!).

 3. Restorante pafund

 Dubai është i përbërë nga një komunitet i lulëzuar i mërgimtarëve.  Më shumë se 70% e njerëzve që jetojnë këtu vijnë nga vende të ndryshme të botës dhe sjellin recetat e tyre me vete.  Ka mijëra restorante që shërbejnë kuzhina të ndryshme dhe pjesa më e mirë është që të gjitha ato janë autentike për pjesën më të madhe.

 Dubai është një nga vendet më të mira për ushqime, sepse ata mund të provojnë çdo lloj restoranti, duke filluar nga ushqimi rrugor libanez, si Al Mallah, deri tek ushqimi japonez i fundit si Zuma.  Si me gjithçka, Dubai ofron vetëm zgjedhjen më të mirë kur bëhet fjalë për ushqimin.

  4. Tërheqjet e panumërta

 Në Dubai gjithçka ka të bëjë me larminë dhe kjo vlen edhe kur bëhet fjalë për atraksione.  Me gjithçka, nga parqet e harlisura, të gjelbërta në mes të shkretëtirës për dashamirët në natyrë, për qendrat e larta tregtare për blerësit e dritareve dhe fashionistas njëlloj, Dubai është një qytet ku kërkon ca përpjekje serioze për tu mërzitur.

 5. Teknologjia / planifikimi më i avancuar i qytetit

 Një nga gjërat më të mahnitshme që do të kuptoni kur të zhvendoseni në Dubai është se përkundër vendndodhjes së saj gjeografike në mes të shkretëtirës, ​​me burime natyrore jashtëzakonisht të kufizuara, ajo ka arritur të kapë pjesën tjetër të botës përmes përdorimit të saj  të teknologjisë ekstreme.  Dubai është i madh në energjinë diellore, dhe madje është duke ndërtuar një qytet të qëndrueshëm që do të shfrytëzojë të gjithë energjinë e tij nga dielli.

 Gjithçka në Dubai është bërë në internet duke e bërë të lehtë dhe të përshtatshëm për t’i bërë gjërat.  Për shembull, ndërsa normalisht duhen orë të tëra në pritje për gjëra të thjeshta si kalime parkimi, regjistrime makinash, pagesa biletash parkimi, etj., Në Dubai të gjitha ato gjëra mund të bëhen menjëherë përmes internetit.  Dëshironi të përshëndetni një taksi?  Ka edhe një aplikacion për këtë!  Dubai ka eleminuar sherrin e këtyre detyrave të vogla por të bezdisshme të përditshme.

 6. Afërsia me gjithçka

 Dubai është vendi i përsosur për të jetuar për ata që duan të udhëtojnë shpesh.  I ndodhur në mes të Evropës dhe Azisë, Dubai është pika kryesore e disa prej destinacioneve më të mahnitshme në botë, si Tailanda, Turqia dhe Italia, Maldive, Seychelles, Bali, Kina, etj.  Shumica e këtyre destinacioneve janë vetëm një fluturim 5 – 7 orë, duke ju kursyer kohë dhe para.

 7. Një zhytje e kulturës

 Me më shumë se gjysmën e popullsisë së emirateve të përbërë nga emigrantë, transferimi në Dubai nga Britania e Madhe ofron mundësinë për të mësuar gjëra të mahnitshme për kulturat, fetë dhe vendet e tjera.  Dubai është një nga vendet e rralla në botë që thyen stereotipet në vend që t’i krijojë ato.

 Gati për t’u transferuar në Dubai?  Zbuloni se cila vizë në Emiratet e Bashkuara Arabe do t’ju duhet për të jetuar dhe punuar këtu përpara se të blini një shtëpi…

- SPONSOR -Smiley face