Pa këmishë nën një xhaketë rozë, Eylon Nuphar qëndron krenare ndërsa pozon për kopertinën e një reviste izraelite të grave një muaj pasi i është nënshtruar një mastektomie të dyfishtë për heqjen e gjoksit.

Nuphar, 49 vjeç, një artiste izraelite zgjodhi që të mos rindërtohej gjoksi i saj pas operacionit dhe shpreson që xhirimi i saj për kopertinën” Laisha” të përjavshme të frymëzojë gratë e tjera që kalojnë sprova të ngjashme.

- SPONSOR -Smiley face

“Është një zgjedhje shumë personale. Unë mendoj se jam mjaft e guximshme për ta bërë atë dhe për të mbajtur plagët e mia dhe i dua ato, por unë jam vetëm e guximshme sepse e di që do të ndihmojë gratë e tjera“, tha ajo.
Nuphar mbart gjenin BRCA i cili shoqërohet me një rrezik në rritje të kancerit të gjirit dhe vezoreve. Në moshën 33 vjeç ajo u diagnostikua për herë të parë me kancer të gjirit dhe kaloi nëpër kimioterapi, lumpektomi dhe rrezatim.

Sipas Reuters, kur kanceri iu kthye 16 vjet më vonë, Nuphar zgjodhi një mastektomi të dyfishtë, por vendosi që ajo nuk do të duronte operacionin e mëtejshëm.

“Kjo është diçka me të cilën gratë po merren në të gjithë botën dhe ato kanë kaq shumë frikë se mos kalojnë nëpër rindërtimin e gjoksit, kështu që nuk do të duhet të merren me të qenit kaq të ndryshme dhe me turpin e dikujt që i shikon ose nuk i shikon ato, jo tërheqëse, ”tha Nuphar.

“Unë zgjodha të mos bëja rindërtimin e saj, gjë që më bën të rrafshët dhe të ashpër,” tha Nuphar.

- SPONSOR -Smiley face