1. Fshih rrathët e zinj poshtë syve:

Aplikoni maskaren(SPF) për të ndihmuar në fshehjen e rrathëve në mënyr më të lehtë. Përpiquni të gjeni  tonin që i përshtatet asaj të lëkurës suaj. Pasi ta keni aplikuar maskaren përhapeni në formen e rratheve të vegjel në mënyrë të lehtë për të mos acaruar ose dëmtuar lëkura.

  1. Konturi perfekt:

Për të bërë konturin perfekt duhet të merrni lapsin e konturit dhe të krijoni vija në : mollëza; hundë; në pjesën e ballit. Per ta perhapu duhet te përdorim një furce makeup dhe të përhapeni ngjyrën e konturit në menyre të lehtë deri sa të mos dallohen vizat e vizatuara.

  1. Fshehja e shenjave(demtimeve)
- SPONSOR -Smiley face

Nëse i keni kryer këto hapa dhe përseri keni shenja të dukshme atëherë ju duhe te rivini një shtresë shumë të hollë nga (SPF) dhe ta perhapni në mënyrë me të lehtë vetëm në atë pjesë të fytyrës ose mund të provoni një mbulim që përmban acid salicilik që ndihmon për fshehjen e difekteve ndërsa vihet makeup.

  1. Ruzhi:

Për të krijuar një pamje të bukur të mollezave duhet të përdorni ruzhin Duhet vendosur në mënyrë delikate dhe te përhapet rreth mollëzave me furcën për makeup në formën e rrathëve të vegjël.

  1. Bejini të dukshëm:

Për sy sa me tërheqes dhe per ti vene në dukje sa me shumë ngjyrat më të pershtatshme jane ato te Bronzit dhe te Arit.

Për nje event ose darkë mund t’i zbehni pak duke i fërkuar në kapakun e syrit me mollëzat e gishtave për një ngjyrë sa më tërheqese. Nuk duhet të ketë linja të ashpra ose vija ngjyrash.

  1. Shtimi i disa përkufizimeve:

Per me shume intensitet dhe për t’i dhëne syve një shtytje edhe më të mdhe perdorni një valezë qarpiku para se të aplikoni boje(ngjyrë)në vetulla .

  1. Lyerja e buzëve:

Për lyerjen (perfekte)të buzeve duhet të përdoni lapsin e lyerjes në vizat e buzëve dhe t’i mbushni me një ngjyrë të ngjashme me atë të lapsit, pastaj mund të merrni një furcë të hollë dhe të përzieni ngjyrat e vëna për një paraqitje me të bukur të buzëve.

- SPONSOR -Smiley face