Kur kemi lemze pergjegjese per kete eshte diaphragma, ky muskul ne gjoks i cili eshte i pozicionuar poshte mushkrive.

- SPONSOR -Smiley face

Nderkohe qe marrim fryme mushkrite tona mbushen me ajer, ne kete menyre diaphragma zbret poshte dhe ngjeshet. Ne kohen kur ne nxjerrim jashe ajrin, mushkrite shfryhen dhe diagram qetsohet.

Kur thithni  ajer ne menyre te shpejte  tapacka qe gjendet ne maje te trakese  mbetet mbyllur. Prandaj fryma del me gulce.

Zhurma qe ne e quajme “lemza”  eshte tingulli i kesaj kapacke trekale kur mbyllet.

- SPONSOR -Smiley face