Të gjithë njërzit ballafaqohen  me probleme shëndetsore si stresi pasi ështe e pa shmangshme gjate periudhës jetësorë.

Pak dijne se kjo lloj ndjesish jo gjithmone kane një impact negative.

- SPONSOR -Smiley face

Ne psikologji njohim dy lloj stresesh:

  1. Stres negative ose të brendshëm / distresin
  2. Stresin pozitiv ose te dobishem/ eustresin

Ky reaksion natyror është presion ngacmues I problematikave ditore të jashtme. Quhet reaksion natyror, fizik e psikik, por qe njeriu e ka te nevojshme ne doza te caktuara.  Dozat e caktuara të stresit na detyron te marrim përsipër veprime shpesh herë negative.

Kufijtë e tolerances janë ato qe bejnë ndryshimin. Shpesh herë stresi jep noanca positive pasi arsyetimi, emocioni, e bejne individin të përballet me të drëjten dhe anashkalojë frike.

Njerëz të fashëm janë favorizuar nga stresi pozitiv ose te dobishem “eustresi” pasi I ka bërë më dinamik dhë me te clirët.

Por nga ana tjetër njeriu sot përballet më një rutinë shqetsimesh të përditshmë.  Tensionimi I organizmit nga faktorë të ndryshëm sic janë problemet në pune, financa, kushte të veshtira, dhe një shumllojshmëri faktorësh të tjerë.

Shkenca ka arritur te identifikoje  mjaft prej shkaktarëve qe stimulojne dhe provokojne stresin dhe ti evidentojne pasojat në doza te lehta trajtimi.

Por sfida e stresit ne ndryshim nga shume sëmundje të tjera është jo e kurrueshme ne medicinën aktuale.

Disa prej formave alterantive  jane te eksportuara nga kohët e vjetra. Në  luftën qe behët midis mjëkësisë moderne dhe asaj bimore është i vëtmi rast ku kjo e fundit I preferon kurimet  me terapite bimore te koherave te vjetra.

- SPONSOR -Smiley face