Mjekët përdorin një numër faktorësh të ndryshëm për të vlerësuar rrezikun tuaj për të patur një atak kardiak ose goditje në tru, duke përfshirë moshën, gjininë, racën, kolesterolin total dhe nivelet e të ashtuquajturës “të mirë” HDL dhe “të keq” të kolesterolit LDL. Nëse keni tension të lartë të gjakut ose diabet, dhe nëse pini duhan, jeni me shume me faktorë të rëndësishëm rrezikut.

Pesha, aktiviteti fizik dhe dieta gjithashtu luajnë një rol në sëmundjet e zemrës, megjithëse ato zakonisht nuk përfshihen në llogaritjet e rrezikut të zemrës që gjenden në internet dhe që mjekët përdorin për të vlerësuar rrezikun, nga grupe të tilla si Kolegji Amerikan i Kardiologjisë. Vlerësimi i rrezikut mund të ndryshojë bazuar në një faktor të vetëm. Kështu, për shembull, ndërsa një grua 50- ose 60-vjeçare me kolesterol të lartë LDL, por pa ndonjë problem tjetër, mund të përballet me një rrezik shumë të ulët të një sulmi në zemër ose goditje në tru gjatë 10 viteve  një burrë me të njëjtën moshë me një Profili i ngjashëm do të jetë në rrezik dukshëm më të lartë. Avancimi i moshës rrit rrezikun për burrat dhe gratë.

- SPONSOR -Smiley face