Aparati fotografik 1923 Leica arriti një rekord botëror duke u shitur 2.4 milionë euro (3.9 milionë dollarë) në një ankand në Vienë, tha muzeu i qytetit Westlicht.

 

- SPONSOR -Smiley face

Çmimi minimal ishte vendosur € 400,000, por Leica seria -0 nr. 122, një nga 25 seritë më të forta e prototipave të prodhuara prej 2 vite para para se marka gjermane me reputacion të fillonte shitjen me pakicë, ishte subjekt i ofertave të egra, duke pasur parasysh gjendjen e saj të pacenuar.

Më në fund ajo shkoi te një ofertues aziatik, tha muzeumi, duke shtuar se vetëm tre nga seritë kanë mbetur në gjendjen e tyre origjinale.

Rekordi i mëparshëm për një Leica 1923 pati një blerës i cili shpenzojë 2.16 milionë euro në 2012, tha Westlicht.

 

Andreas Kaufmann, një austriak, bleu një markën ikonë portreti të favorizuar nga fotoreporterët pioniere si Robert Capa dhe Henri Cartier-Bresson në 2005 për të rifilluar një kompani, një nga markat më të vjetra të fotografisë në botë që po luftonte në atë kohë.

- SPONSOR -Smiley face