Mulliri.al bazuar në disa studime, përmbledh 3 arsye pse konsumimi i portokallit është shumë i vlefshëm:
1. Ndihmon në forcimin e imunitetit: Një portokall i vetme mund të plotësojë më shumë se 100% të kërkesës sonë të përditshme për Vitamina C. Ky ushqyes jetik ndihmon në përmirësimin e imunitetit, duke na mbajtur larg nga sëmundjet dhe infeksionet.
2. I mirë për lëkurën: Teksa vitet kalojnë, lëkura jonë së bashku me pjesë të tjera të trupit vuan nga dëmtime të radikaleve të lira. Edhe pse është e pashmangshme, portokallet janë të mbushur me antioksidantë dhe Vitamina C që ngadalëson procesin dhe na bën të dukemi më të rinj se mosha.
3.Shumë i mirë për shëndetin e syve: Veç lëkurës sytë tanë gjithashtu vuajnë nga dëmtimi teksa vitet kalojnë. Portokallet janë të pasura me ushqyesve si Vitamina A, Vitamina C dhe kaliumi të cilat janë të rëndësishme për sytë.

- SPONSOR -Smiley face