Brenda pak javëve, Bashkia e Tiranës do të fillojë në rrugët e kryeqytetit testimet për autobusët 100% elektrikë, fillimisht me një autobus Solaris Electric Urbino 12 metra, që është shpallur autobusi i vitit për 2017.
Kryebashkiaku Erion Veliaj deklaroi se Bashkia do të pilotojë më pas një linjë 100% me autobusë elektrikë.
“Për pak javë, do të fillojnë testimet për autobusët 100% elektrikë, fillimisht me një autobus Solaris Electric Urbino 12 metra dhe pastaj edhe me kompani të tjera që kanë pranuar ftesën tonë për të testuar Tiranën. Pjesa më kritike e teknologjisë është paketa e baterisë, testohet për relievin, për frekuencën e stacioneve, sa herë hapen dhe mbyllen dyert, si impakton kjo kondicionimin dhe gjithë çështjet e tjera dhe besoj që pasi ti kemi eksperimentuar në rrugët kryesore, do t’u sjell një propozim në këshill që të jemi gati, edhe vetë të jemi operatorë dhe të rikthejmë një shërbim publik. Duke pasur minimalisht një linjë në duar të publikut kemi edhe një levë shumë më të fortë negociate edhe me operatorët privatë”, tha Veliaj.
- SPONSOR -Smiley face