Bolldering është një sport  pothuajse i panjohur në këtë pjesë të botës. Bëhet fjalë për ngjitje nëpër shkëmbinj pa përdorimin e litarëve dhe pajisjeve të ngjashme që përdoren gjatë alpinizmit.

Bolldering zakonisht realizohet nëpër shkëmbinj të lartë deri 6-7 metra, ndërsa për mbrojtje nga lëndimet përdoren vetëm dyshek që vendosen nën shkëmbin në të cilin ngjitet një bolder. Për cdo rast renieje nga lartësitë.

- SPONSOR -Smiley face

Lokacioet e përdorura tashmë perfshijnë shumë  vende që e njohin këtë  sport.

- SPONSOR -Smiley face