Lifestyle Shëndeti

Shëndeti

Diabeti është sëmundje shumë serioze e cila mund të ketë pasoja të rënda nëse nuk trajtohet siç duhet. Kjo sëmundje është duke u bërë më e shpeshtë mes njerëzit e të gjitha moshave dhe gjinive, e pjesa më e...
Edhe pse duket si një gjë shumë e zakonshme dhe shumë e thjeshtë, të blesh bukë nuk është aq e lehtë, sidomos kur në një dyqan buke gjen varietete të shumta dhe zgjedhja e saj bëhet edhe më e...
Ngritja e këmbëve në ajër duke formuar një kënd të drejtë me dyshemenë është një nga ato truke që bëjmë pothuaj të gjithë sa herë që kemi dhimbje këmbësh. Dhimbje këto ,të shkaktuara nga ecja e tepërt ose shtrëngimi...
Përderisa shkaktari më i zakonshëm i rënies së flokëve është gjenetika, ka edhe disa lloje tjera të hollimit të flokëve dhe rënies së tyre dhe që shkaktohen nga gjendja e pashëndetshme e skalit, e që mund të parandalohen. Pasi që...
Pavarësisht erës së pakëndshme dhe shije së fortë hudhra është një antibiotik i fortë natyror. Ajo përdoret në kuzhinë si një erzë, por ka edhe shumë fuqi të tjera, që janë terapeutike. Që në lashtësi njerëzimi ka njohur cilësitë...
Plakja është një pjesë e jetës dhe nuk mund të shmanget. Gjithsesi, ushqimet qe ju konsumoni ndihmojnë që këtë fazë të jetës ta kaloni sa më shëndetshëm. Por, cilat janë disa nga ushqimet që ju ndihmojnë të dukeni më të rinj? Vaj...
Rritja e niveleve të depresionit dhe çrregullimit bipolar mund të lidhet me cilësinë e dobët të ajrit, ka gjetur një studim i ri. Hulumtimi i udhëhequr nga Universiteti i Çikagos dhe bazuar në analizën e grupeve të mëdha të të...
Ndjekja e një jetese të shëndetshme shpesh shihet e komplikuar. Shumë reklama dhe ekspertë rreth nesh japin këshilla të shëndetshme. Sidoqoftë, udhëheqja e një jete të shënetshme nuk duhet të jetë e komplikuar. Për të fituar sa më shumë shëndet,...
Sëmundjet e shëndetit mendor po njohin përhapje më të madhe në popullatë së fundit. Por për të përballuar të sëmurët e prekur kërkohen kapacitete si burime njerëzore të specializuar dhe numër shtretërish. Shqipëria për fat të keq renditet e fundit...
Për shumë njerëz fjala ‘Detox’ mund të asociojë në përpjekje të vazhdueshme të pastrimit nga alkooli dhe droga, por në fakt, detoksikimi (eliminimi i toksinave), është një proces natyral i organizimit tonë për t’u pastruar nga materiet e dëmshme...
- SPONSOR -Smiley face

Duhet Lexuar