Rëndesia e teatrit dhe kërkesa nga audienca së fundmi, është inkurajuar pasi muzika, arti, kultura ne vetvete janë djepi I një shoqërie të civilizuar Europiane. Por shpesh herë janë debatuar kushtet e vështira t Teatrin Kombëtar i  Operas dhe Baletit  hapsirave ku zhvillohen keto premiera, jo vetëm nga aktore, por edhe nga kritik televiziv e autor te ndryshem programesh.

Përfundimisht projekti I ri është firmosur për rikonstruksion te përgjithshem te gjithe ambjenteve te brendshme, por edhe fasades së jashtme.

- SPONSOR -Smiley face

Kontrata e nënshkruar ka si afat vitin 2019 për përfundimin e rikonstruksionit total të kesaj godine, duke përfshirë kushte si: sistemin e ngrohjes, ndricimi I pergjithshem, akustika, skena, gjithashtu dhe nje plan per shtimin dhe zgjerimin e hapesirave aktuale.

Një bashkëjetesë me artin për ta shijuar, në një kënd të ngrohtë ne Teatrin Kombëtar te Operas dhe Baletit.

- SPONSOR -Smiley face