Njerëzit në përgjithësi janë të prirur për të parë hapësira të ndryshme te universit. Një mani hapësirash jot ë njohura e cila tregon edhe zanafillën e botës.

Jan bere studime të shumta të cilat kanë treguar rreth university. Por pak prej tyre janë aq të talentuar dhe me fat sa Li Di, i cili merr përsipër të përmbushë këtë dëshirë si zëvendës-kryeinxhinier i “veshit” më të madh të botës për të dëgjuar sinjale nga kozmosi.

Zoti Li  është duke zbatuar një project gjigand  për teleskopin “Aperture Spherical Telescope” të Kinës, i njohur ndryshe edhe si FAST, i cili është deri tani  radio teleskopi më i madh në botë.

Po zbatohet ne Kinen Jugore. I vendosur në një luginë të thellë në krahinën malore Guizhou të Kinës Jugperëndimore, FAST përmban një reflektor të madh sa 30 fusha futbolli. Është ndërtuar për të kërkuar valë gravitacionale, për të zbuluar emetimet e valëve radio nga yjet dhe galaktikat dhe për të kërkuar shenja të jetës inteligjente aliene.

- SPONSOR -Smiley face