1. Dhëmbët e çdo personi janë të ndryshwm, ashtu si shenjat e gishtërinjve tanë.
  2. Nga mosha 3 fëmija ka 20 dhëmbë të përkohshëm Kurse të rriturit kanë 32 dhëmbë, që quhen dhëmbë të përhershëm.
  3. Dhëmbët e fëmijëve zakonisht bien në të njëjtin rend që kanë ardhur.
  4. Nëse I pastroni dhëmbët një herë në ditë, do të përdorni rreth 5 milje floss gjatë jetës tuaj.
  5. Njerëzit janë më primitivë se sa menduat! Ne kemi katër lloje të ndryshme të dhëmbëve (incizive, qenve, premolarë, molarë) për të na ndihmuar të kafshojmë, të ndajmë dhe të bluajmë ushqimin.
  6. Dhëmbët e drejta nuk janë ideale në çdo kulturë. Në Japoni, disa njerëz do të marrin medikamente për të shtrëmbëruar dhëmbët e tyre.
  7. Goja juaj prodhon më shumë se 25.000 litra pështymë gjatë jetës.
    Beautiful young woman teeth. Close up

- SPONSOR -Smiley face