Nuk ka rëndësi mosha juaj, masa e trupit, forma ose toni i lëkurës; celuliti nuk “diskriminon”. Dhe në qoftë se keni menduar ndonjëherë se si të hiqni qafe celulitin keni klikuar artikullin e duhur.

Për Purewow, Dr. Joshua Zeichner, drejtor i kërkimeve shkencore për kozmetikën në Spitalin Mount Sinai në Nju Jork i është përgjigjur pyetjeve më të zakonshme për celulitin

- SPONSOR -Smiley face

Celuliti shkaktohet nga grumbullimi i yndyrës nën sipërfaqen e lëkurës ! Ndryshe nga xhepat e thellë të “mbushur” me yndyre, të cilat mund të shkrijnë me ushtrime dhe aktivitet fizik, humbja e peshës nuk e eliminon tërësisht celulitin.

Ka disa trajtime që mund të përmirësojnë ndjeshëm pamjen e celulitit, por nuk mund ta heqin plotësisht atë.  Gjëja  më e mirë që mund të bëni është të mbani një dietë të varfër në yndyrna sidomos ato që këqija ! Kështu ju nuk do të kontribuoni në grumbullimin e yndyrës së tepërt në sipërfaqen e lëkurës.

Shkrirja e këtyre topthave të dhjamit mund të arrihet përmes masazheve anticelulit, kombinuar me lazer apo një procedurë të njohur si Cellfina që përdor gjilpërat për të shpërndarë  fizikisht yndyrën.

Edhe pse nuk ka një trajtim të shpejtë për celulitin (pra sot për nesër) nuk mund të zhduket si me magji, dermatologët pohojnë se lëkurat më të nxira priren t’i fshehin më mirë papërsosmëritë si celuliti.

“Në kushte shtëpie ju mund të përdorni një krem me bazë kafeine sepse kjo e fundit ngushton enët e gjakut, të cilat mund të ndihmojnë në eliminimin e lëngjeve të tepërta”, shpjegon Dr. Zeichner. “Kafeina gjithashtu i takon familjes së përbërësve të njohur si methylxanthines, të cilat ndihmojnë në metabolizimin dhe shpërbërjen e vetë qelizave të yndyrës”.

A ka ndonjë gjë tjetër që mund të bëjmë në shtëpi?

Po, antioksidantët dhe retinoli.  “Të njëjtat përbërës që përdorni në fytyrën tuaj mund të ndihmojnë në forcimin e lëkurës në pjesën e kofshëve apo vitheve.  Antioksidantë parandalojnë dëmtimin e radikalëve të lirë dhe promovojnë prodhimin e shëndetshëm të kolagjenit! Ndërkohë që retinoli stimulon prodhimin e kolagjenit dhe elastinën, të cilat forcojnë lëkurën.

View this post on Instagram

This is my biggest fear. A photo of me in a bikini unedited. And guess what, it’s CELLULIT!!!! I’m just literally sooooo tired of being ashamed of my body, editing it (yes the other bikini pics were edited – and I hate that I did that but it’s the truth) so that others think I’m THEIR idea of what beautiful is, but it’s just not me. This is what I got. I want this new chapter in my life to be about being authentic to who I am rather than trying to meet someone else’s standards. So here’s me, unashamed, unafraid and proud to own a body that has fought through so much and will continue to amaze me when I hopefully give birth one day. It’s such a great feeling to be back in tv/film while not stressing myself with a strenuous workout schedule before 14 hour days, or depriving myself from a real birthday cake rather than opting for watermelon & whip cream with candles because I was terrified of REAL cake and was miserable on some crazy diet shit. Anyway, here’s me, RAW, REAL! And I love me. And you should love you too! Now back to the studio.. I’m working on an anthem.. 🙏🏼🙌🏼🤷🏻‍♀️ also. Just so everyone’s clear.. I’m not stoked on my appearance BUT I am appreciative of it and sometimes that’s the best I can do. I hope to inspire someone to appreciate their body today too. 💗 #nationalcelulliteday #celluLIT 🔥🔥🔥

A post shared by Demi Lovato (@ddlovato) on

 

- SPONSOR -Smiley face