Yogacharya Sri B.K.S.  Iyengar lindi në Bellur, Indi në vitin 1918. Një student i Krishnamacharya,  vazhdoi të zhvillojë një stil të  “Hatha Yoga” që thekson saktësinë dhe shtrirjen…

- SPONSOR -Smiley face

 “Iyengar Yoga” është forma më e praktikuar e yogës në botë.  Drita mbi Yoga, është një formë e yogës si ushtrim që ka një theks real, saktësi dhe shtrirje në performancën e ushtrimeve të yogës (asanas).  Stili shpesh ndihmohet nga litarët ku ju mund të tërhiqeni në maksimum.

Unë e gjeta veten tek “Iyengar Yoga” sepse ajo të detyron ta dashurosh dhe  të fokusohesh deri në maksimum…

 “Iyengar Yoga”, përmirëson ndjeshëm shtrirjen dhe fleksibilitetin.

Do të ishte fatkeqësi nëse një ditë  “Iyengar Yoga” do të zhdukej.  Në një botë që lëviz shumë shpejt dhe ku mediokriteti, nivelet e ndryshme dhe pretendimi janë të përhapura, Iyengar promovon vlera  ideale  ku shoqërojnë civilizimin e mendjes dhe të shpirtit në tjetër dimension jetese .  

Udhëzimet e kësaj praktike i përmbahen një standardi mbarëbotëror, ku praktikantët  i nënshtrohen vlerësimit rigoroz për të fituar kualifikimet e tyre.

 Stili shpesh bën përdorimin e props, të tilla si rripa, blloqe dhe copa të mendafshit ku ndihmojnë realizimin e ushtrimeve të ndryshme të kësaj praktike fenomenale…

- SPONSOR -Smiley face