Kushdo që ka një telefon inteligjent mund të bëhet pjesë e luftës kundër Covid-19, pa shumë mund, por vetëm duke karikuar celularin. Këtë mundësi e ofron aplikacioni DreamLab, i cili përdor fuqinë e procesorëve të telefonit gjatë karikimit për të përshpejtuar kërkimin shkencor për coronavirus-in e ri Covid-19. Fondacioni Vodafone dhe shkenctarët e Imperial College London po bashkëpunojnë për të shfrytëzuar teknologjinë e DreamLab për të përshpejtuar zbulimin e kurave për Covid-19.

- SPONSOR -Smiley face

Aplikacioni DreamLab është krijuar nga Fondacioni Vodafone Australia me qëllim vënien në dispozicion të teknologjisë për përshpejtimin e kërkimeve kundra kancerit. Me lindjen e Covid-19, Fondacioni Vodafone po vë në dispozicion të njëjtën teknologji për të ndihmuar studiuesit në Kolegjin Imperial në punën e tyre për zbulimin e kurave për Covid-19.

- SPONSOR -Smiley face