TRURI:

Alkoli ndërhyn me rrugët e komunikimit të trurit. Kjo mund të ndikojë në mënyrën se si truri  funksionon. Këto ndërprerje mund të ndryshojnë gjendjen dhe sjelljen, dhe ta bëjnë më të vështirë të mendoni në mënyrë të qartë dhe të lëvizni me koordinim.

- SPONSOR -Smiley face

ZEMRA:

Pirja e shumë për një kohë të gjatë ose shumë në një rast të vetëm mund të dëmtojë zemrën, duke shkaktuar probleme.

Hulumtimet gjithashtu tregojnë se pirja e sasive të moderuara të alkolit mund të mbrojë të rriturit e shëndetshëm nga zhvillimi i sëmundjeve koronare të zemrës.

Mëlçia:

Pirja shkakton probleme në mëlçi, dhe mund të çojë në një sërë problemesh dhe inflamacion të mëlçisë duke përfshirë:

Alkoli shkakton pankreas qe prodhon substanca toksike dhe mund të çojë përfundimisht tek pankreatiti, një inflamacion i rrezikshëm dhe ënjtje e enëve të gjakut në pankreas që pengon tretjen e duhur

Kanceri:

Pirja e alkolit shumë mund të rrisë rrezikun e zhvillimit të kancereve të ndryshme

Sistemi i imunitar:

Pirja e tepërt mund të dobësojë sistemin tuaj imunitar, duke e bërë trupin tuaj një objektiv shumë më të lehtë për sëmundje. Pijet kronike janë më të prirura për të kontraktuar sëmundje si pneumonia dhe tuberkulozi, sesa njerëzit që nuk pinë shumë. Pirja e shumë në një rast të vetëm ngadalëson aftësinë e trupit tuaj për të shmangur infeksionet – madje edhe deri në 24 orë pas marrjes së dehur.

- SPONSOR -Smiley face