Kisti i Bakerit është një kist i mbushur me lëng që shkakton një fryrje dhe një ndjenjë ngushtësije prapa gjurit.

- SPONSOR -Smiley face

Dhimbja mund të përkeqësohet kur të përkulni plotësisht ose të zgjasni gjurin ose kur jeni aktiv.

Ky kist, i quajtur edhe kist popliteal, zakonisht është rezultat i një problemi me nyjen e gjurit, siç është artriti ose një copë kërc. Të dyja kushtet mund të shkaktojnë që gjuri të prodhojë shumë lëngje, të cilat mund të çojnë në krijimin e kistit të Bakerit.

Megjithëse një kist i Bakerit mund të shkaktojë ënjtje dhe t’ju shkaktojë siklet, trajtimi i problemit të mundshëm themelor zakonisht siguron lehtësim.

Simptomat

Në disa raste, një kist Baker nuk shkakton dhimbje dhe ju nuk mund ta vini re atë. Nëse keni shenja dhe simptoma, ato mund të përfshijnë:

Ënjtje prapa gju, dhe nganjëherë në këmbë;

Dhimbje në gju;

Ngurtësi dhe paaftësi për të përkulur plotësisht gjurin;

Simptomat mund të përkeqësohen pasi të keni qenë aktiv ose nëse keni qëndruar në këmbë për një kohë të gjatë.

Nëse keni dhimbje dhe ënjtje prapa gjurit, shkoni tek mjeku. Megjithëse nuk ka gjasa, një fryrje pas gjurit mund të jetë një shenjë e një gjendjeje më serioze sesa një kist i mbushur me lëngje. Simptomat

Në disa raste, një kist Baker nuk shkakton dhimbje dhe ju nuk mund ta vini re atë. Nëse keni shenja dhe simptoma, ato mund të përfshijnë:

Ënjtje prapa gju, dhe nganjëherë në këmbë;

Dhimbje në gju;

Ngurtësi dhe paaftësi për të përkulur plotësisht gjurin;

Simptomat mund të përkeqësohen pasi të keni qenë aktiv ose nëse keni qëndruar në këmbë për një kohë të gjatë.

Nëse keni dhimbje dhe ënjtje prapa gjurit, shkoni tek mjeku. Megjithëse nuk ka gjasa, një fryrje pas gjurit mund të jetë një shenjë e një gjendjeje më serioze sesa një kist i mbushur me lëngje. Komplikimet

Rrallë, një kist Bakerit shpërthen dhe lëngu synovial rrjedh, duke shkaktuar:

Dhimbje të mprehtë në gju;

Ënjtje;

Ndonjëherë, skuqje ose një ndjenjë të ujit që rrjedh;

Këto shenja dhe simptoma i ngjajnë shumë atyre të një koagulimi të gjakut në venat e këmbëve.

Nëse keni ënjtje dhe skuqje gjurit, do t’ju nevojitet vlerësim i menjëhershëm mjekësor për të përjashtuar një shkak më serioz të simptomave tuaja.

- SPONSOR -Smiley face