Po, ne bëhemi më introvertë kur rritemi në moshë. Në shkollën e mesme dhe kolegj, është normale për ne që të shpenzojmë pothuajse çdo të premte dhe të shtunën jashtë me miqtë (edhe pse si një introvert, shpesh me ndryshine). Tani, në të tridhjetat thuhet se, fundjava perfekte është ajo me zero plane sociale.

Duke u Ngarkuar...

Në përgjithësi, njerëzit bëhen më emocionalisht të qëndrueshëm, të këndshëm dhe të ndërgjegjshëm, ndërsa largohen nga rinia e tyre. Ata gjithashtu bëhen më të qetë dhe më të pavarur, kanë nevojë për më pak shoqëri dhe eksitim që  të jenë të lumtur.

Kjo do të thotë, nëse je një introvert, ndoshta do të jesh gjithmonë një introvert, edhe kur je 85 vjeç. Dhe nëse jeni një ekstravertë ju  gjithmonë extrovertë do të mbeteni  në thelbin tuaj. Hulumtimet e konfirmojnë këtë ide. Në vitin 2004, psikologët e Harvardit Jerome Kagan dhe Nancy Snidman filluan të studiojnë individë si foshnje dhe më vonë si të rriten. Në një studim, ata paraqitën foshnjat me stimuj të panjohur dhe regjistruan reagimet e tyre.

Disa foshnje u mërzitën, duke qarë dhe duke rrahur krahët dhe këmbët. Këto foshnje ishin mjaft reaktive në mjedisin e testimit në të cilin studiuesit kuptuan llojin e thelbit dhe të rritjes së tyre./mulliri.al

 

 

- SPONSOR -