Koha e alergjisë ka filluar zyrtarisht, prandaj është me rëndësi që rregullisht të shpëlajmë hundën në mënyrë që të heqim qafe polenin dhe pluhurin që shkaktojnë teshtitjen dhe të kruarit.

- SPONSOR -Smiley face

Ndihmë e shkëlqyeshme natyrore për shpëlarje të hundës është lëngu nga rrënjët e mëllagës së bardhë.

Përgatitja:

Një lugë të madhe të rrënjëve të mëllagës së bardhë e hedhin në 200 ml ujë të ftohtë, e lëmë të qëndrojë 2 – 3 orë. Lëngun e kullojmë dhe me të e shpëlajmë hundën.

Sasia e madhe e rrjedhjes së lëngut nga rrënjët e mëllagës së bardhë do të mbështjellë mukozën e hundës dhe do të ndikojë kundër inflamacionit…

Edhe një këshillë është që para daljes nga shtëpia hundën ta lyeni me vaj ulliri apo me vaj kumaku, dhe në këtë mënyrë do të pengoni depërtimin e alergjenëve në hundë.

- SPONSOR -Smiley face