Facebook ka njoftuar masa për të bërë reklamat politike në platformën e mediave sociale më transparente.

Reklamuesit politikë do të duhet të verifikojnë identitetin dhe vendndodhjen e tyre dhe postimet e tyre do të mbajnë një deklaratë duke thënë “paguar nga”.

- SPONSOR -Smiley face

Hapat vijnë nga akuzat se grupet e mbështetura nga Rusia përdorën reklamat e mediave sociale për të ndërhyrë në zgjedhjet e SHBA.

“Kur është fjala për reklamat në Facebook, njerëzit duhet të jenë në gjendje të tregojnë se kush është reklamuesi dhe të shohin reklamat që po konkurrojnë, veçanërisht për reklamat politike”, tha Rob Goldman, zëvendëspresidenti i Facebook në një postim në blog.

- SPONSOR -Smiley face