Ekziston një shqetësim në rritje në mesin e përdoruesve të rrjeteve globale rreth lajmeve të rreme në internet, sipas një sondazhi të BBC World Service.
Në anketën e 18 vendeve, 79% e të anketuarve thanë se ishin të shqetësuar për atë që ishte e rreme dhe çfarë ishte e vërtetë në internet.

Por vetëm në dy vende, Kina dhe Britania e Madhe, shumica e tyre dëshironin që
qeveritë e tyre të rregullojnë me ligj internetin.
Shqetësimet rreth asaj se çka është reale dhe asaj që nuk është në internet kanë ngritur
pas një viti në të cilin termi lajmi i rremë është bërë i zakonshëm dhe fitimprurës, me
tregime të rreme të ndara në Facebook duke fituar krijuesit e tyre shuma të mëdha
përmes reklamimit.

- SPONSOR -Smiley face


Brazilianët ishin më të shqetësuar rreth vijës së mjegullt midis të vërtetës dhe të rreme,
me 92% që raportonin disa shqetësime.

Gjermania ishte kombi i vetëm i anketuar ku një shumicë e ngushtë – 51% – thanë se nuk
ishin të shqetësuar për këtë çështje.

- SPONSOR -Smiley face