Ndërsa shpërthimi i koronavirusit në Gjermani duket se arrin kulmin me më pak se 1.500 vdekje – pse ka performuar shumë më mirë sesa shumica e Evropës? Zyrtarët shëndetësorë regjistruan vetëm 3,677 raste të reja – totali më i ulët që nga 22 Marsi – dhe 92 vdekje, dita më e vogël e viktimave të vetme në një javë. Por Gjermania, e cila ka regjistruar më pak se 1.500 vdekje, nuk është i vetmi vend evropian shpërthimi i të cilit të jetë rrafshuar. Të dhënat e mbledhura nga Organizata Botërore e Shëndetit tregojnë se shpërthimi i virusit vdekjeprurës nga Italia po ngadalësohet ose të paktën po stabilizohet. Të dhënat e mbledhura nga Organizata Botërore e Shëndetit tregojnë se shpërthimi i virusit vdekjeprurës nga Italia po ngadalësohet ose të paktën po stabilizohet. Por numri i vdekjeve kumulative të Italisë nga koha kur u duk se arriti kulmin e tij ishte më shumë se gjashtë herë në krahasim me Gjermaninë, në 9.140. Spanja, Belgjika, Norvegjia dhe Austria të gjitha gjithashtu duket se kanë goditur rastet e tyre kulmore dhe vdekjet në dyzet e fundit. Përkundër përmirësimeve premtuese, mundësia e një rritjeje të re ditore nuk mund të përjashtohet sepse pandemia nuk ka mbaruar. Diku tjetër në Evropë, Mbretëria e Bashkuar, Franca, Suedia dhe Danimarka të gjitha duket se janë në kulmin e tyre, ose afër saj. Aktualisht, kukulla e përditshme e vdekjes në Mbretërinë e Bashkuar po dyfishohet rreth çdo dy deri në tre ditë. Por rastet dhe vdekjet duket se po rriten me një ritëm më të ngadaltë. Numri ditor i vdekjeve në Gjermani sot ra në vetëm 92, vetëm 24 orë pasi vendi raportoi numrin më të lartë të vdekjeve ditore të 184. Infeksionet e reja gjithashtu ranë për ditën e katërt duke shkuar në 3.677, duke rritur shpresat se bllokimi i koronavirusit po funksionon.

- SPONSOR -Smiley face