Konsumi i birrës ndikon pozitivisht në shëndetin e grave.

 

- SPONSOR -Smiley face

Ky është konkluzioni i nxjerrë nga një studim i bërë qendra kërkimore në Universitetin e Göteborgut në Suedi në të cilin theksohet se gratë që pinë birrë argëtohen më shumë. Kësisoj zvogëlojnë rrezikun e atakeve në zemër.

Kjo vjen për shkak se nga konsumi i lartë i birrës te gratë

flasin më shumë me miqtë, shkëmbejnë këshilla dhe sugjerime duke bërë që lirohen nga serotonina.

Serotonina është substanca përgjegjëse për gëzimin dhe mirëqenien, e cila largon pakënaqësitë e ditës, çka sjell shijim të momentit në maksimum.

Sipas hulumtimit gratë që konsumojnë birrë një herë ose dy herë në javë janë 30% më pak të prirura për të vuajtur krahasuar me ato që nuk e bëjnë këtë gjë. Sakaq në studim theksohet se rreth 85% e grave që pinë birrë janë më të lumtura se gratë e tjera që nuk konsumojnë.

- SPONSOR -Smiley face