Shpesh thuhet se paratë sjellin lumturi – por ne disa raste kjo teze hidhet poshte. Studiuesit e hulumtimeve per mirqenien dhe te ndierit i lumtur, kane vene theksin se mund të kenë gjetur dy gjërat që te bëjnë te ndihesh i lumtur duke mos u varur nga te qenurit i pasur.

Ne studim eshte vene re se, seksi dhe gjumi i mire janë dy menyra te cilat kanë lidhje më qetesine shpirterore, harmonine dhe vete kenaqesine e nje personi.

- SPONSOR -Smiley face

Kerkimet nga hulumtuesit Oxford Economics treguan se “Se katërfishimi i të ardhurave shkakton shumë pak kenaqesi ne perditshemrine tuaj, ndërsa shpenzimi i kohës në dhomën e gjumit është shumë më I rëndësishm per ti ofruar vetes vetkenaqesine e diteve ne vijim”.

  • Vëzhgimi i kryer nga Qendra Kombëtare për Kërkime Sociale, zbuloi se njerëzit më të organizuar ne jeten e perditshme per nje gjume te qete, paten nje rezultat 15 pikë më të larta në indeks sesa ata që luftuan me gjumin e tyre.
  • Njerëzit të cilët janë thellësisht të pakënaqur me jetën e tyre seksuale shënojnë shtatë pikë më të ulëta se ata që thane se ishin shumë të kënaqur.
  • Nga të njejtat statistika, rritja e të ardhurave të familjes nga £ 12,500 në £ 50,000 rezultoi me një rritje prej vetëm dy pikash gje e cila nuk favorizonte kenaqesine ne perditshmeri te ketyre individeve.

Ky studim do të rikthehet tek të njëjtit të intervistuar çdo gjashtë muaj, për të parë se si ndikojne ndryshimet në lumturine e jetës se tyre.

Faktore te tjere

Faktorë të tjerë duke përfshirë jetesën në një komunitet jane , siguria e punës dhe shëndeti i të afërmve e cila perseri pozicionohej si  me e rëndësishme se sa të ardhurat.

Faktor paresor dhe i dukshem ishte gjithashtu lidhja e fortë mes lumturisë dhe të pasurit e një fëmije të vogël në shtëpi. Familjet e reja ishin ne pergjithesi grupi më i lumtur demografik.

- SPONSOR -Smiley face