Hulumtuesit e Spitalit në  Boston pas shume kerkimesh shkencore, raportuan se arritën të kurojnë me sukses një rast me diabet të tipit 1 pas injektimit në pankresanin e një kafshe të qelizave burimore të gjakut, që nxitën prodhimin e proteinës PD-L1 që zakonisht është e pamjaftueshme te kafshët dhe njerëzit me këtë lloj të veçantë të diabetit.

Si fillim testimet u bene ne kavie. Pothuajse të gjithë minjtë u shëruan nga diabeti në një kohë të shkurtër duke mbajtur nivelin normal të sheqerit në gjak për kohëzgjatjen e jetës së tyre. Terapia qelizore frenoi reagimin autoimun të qelizave te kafshët dhe kundërveprimin e hyperglyceminës te minjtë diabetik. Trajtimi ishte efektive ose për shkak të injektimit  të proteinës PDS-L1 me anë të terapisë gjenetike, ose nga para-trajtimi me molekula të vogla.

- SPONSOR -Smiley face

- SPONSOR -Smiley face