Instagram do të heq postimet e lidhura me koronavirusin nga rekomandimet, opsioni ‘explore’
Instagrami i Facebook Inc tha të martën se do të largojë përmbajtjen dhe llogaritë që lidhen me koronavirusin nga rekomandimet dhe opsionin e tij “explore”, përveç nëse postohen nga ose i përkasin organizatave të besueshme shëndetësore.

“Ne gjithashtu do të fillojmë të prishim përmbajtjen në ushqime dhe tregime që janë vlerësuar të rreme nga palë të treta të fakteve”, shtoi platforma e ndarjes së fotografive.

- SPONSOR -Smiley face

Javën e kaluar, Twitter Inc ndaloi përdoruesit të postojnë informacione mashtruese në lidhje me koronavirusin e ri, përfshirë mohimet e udhëzimit të ekspertëve dhe inkurajimin e trajtimeve të rreme, duke forcuar rregullat e tij normalisht të buta rreth fjalës.

Facebook, në fillim të këtij muaji, tha që do të sigurojë reklama falas për Organizatën Botërore të Shëndetit (OBSH) pasi kërkon të sigurojë që përdoruesit nuk janë dezinformuar në lidhje me virusin, rreziqet e tij dhe si të reagojnë ndaj tij.

- SPONSOR -Smiley face