Groenlanda është akullnaja më e madhe dhe më produktive në botë, e studiuar për 250 vjet, pikërisht sepse është në gjendje të ofrojë elementet themelore të ndryshimeve klimatike. E kaluara dhe e tashmja.
Jakobshavn, ka akullnaj të panumërta, ishuj të lundrueshëm të gjerë deri në 75 metra e të
lartë dhe 300 metra dhe peshojnë 200,000 ton, nga të cilat vetëm një e dhjeta e tyre
është e dukshm

DCIM100MEDIADJI_0002.JPG
- SPONSOR -Smiley face

- SPONSOR -Smiley face