Papunësia e ulët mund të mos jetë aq e mirë në çdo pjesë të vendit, por në Jug, në rajonin Silesia papunësia është shumë e ulët dhe ju mund të zgjidhni midis shumë ndërmarrjeve të ndryshme. Prodhim ose shërbime të mëdha, të vogla, polake ose të huaj – zgjedhja është e juaja.

- SPONSOR -Smiley face

1.Rritja e pagave

Ata thonë se pagat në Poloni janë të ulta, por kostoja e jetesës gjithashtu nuk është shumë e lartë (të paktën jo aq e lartë sa në qytetet perëndimore). Gjë e mirë është që pagat rriten çdo vit dhe ka rritje të pagave në fillim të çdo viti. Gjithashtu, nëse vendosni të ndryshoni punën tuaj, do të merrni me siguri një rritje të pagave.

2.Infrastrukturë e zhvilluar mirë dhe hotele të mira.

Kemi rrugë automobilistike (të mira! Me të vërtetë, në krahasim me Jugun dhe Lindjen e Evropës rrugët polakr janë një mrekulli!). Kanë aeroporte, porte detare, trena, ura, dhe hotele shumë të mira për punë , takime dhe pushime.

Qytetet ofrojnë të gjitha shërbimet dhe argëtimet që i duhen, por të jetosh në fshat është gjithashtu i rehatshëm – ka të gjitha lehtësitë komunale të nevojshme për jetën normale.

Për më tepër, bllokimet e trafikut nuk janë asgjë në krahasim me ato në Evropën Perëndimore.

3. Male të bukura, liqene dhe det

Natyra në Poloni është e mahnitshme! Është shumë e larmishme dhe ne kemi gjithçka që është e nevojshme për një fundjavë të këndshme ose pushime të paharrueshme – male fantastike në Jug, bregdet në Veri, dhe shumë pyje, liqene dhe Parqe Kombëtare në mes.

4. Qytetet interesante

Varshavë, Cracow, Gdansk, Poznan, Wroclaw, Torun – ju e emëroni atë! Kafshët e qytetit, aficionet e arkitekturës, dashnorët e historisë – të gjithë do të gjejnë ngarkesa me pika interesante në Poloni.

5. dentistë shumë të mirë

Kjo është në të vërtetë mjaft befasuese, por është shumë e vërtetë – dentistët polakë bëjnë punë të shkëlqyera estetikisht. Kur turistët  që jetojnë jashtë vendit vizitojnë Poloninë, ata gjithmonë shkojnë tek dentistët e tyre të besuar.

6.Siguria

Pa tërmete, pa tornados apo uragane, pa vullkan, pa cunamis, pa male akullash akull, as sulme terroriste.

9. Natyra për të gjithë

Pyjet dhe livadhet janë zakonisht publike dhe të disponueshme për të gjithë. Nuk ka gardhe që do të ju pengojnë të shijoni natyrën.

 

10. Moti

Vera është verë, dimri është dimri. Ka një dallim të madh midis stinëve që e bën jetën më interesante. Kanë ajër të freskët aromatik në pranverë, duke djegur nxehtë gjatë verës, gjethe shumëngjyrësh në vjeshtë dhe borë në dimër.

Polonia nuk është një parajsë, dhe ka shumë probleme që janë ende për të zgjidhur. Në lindje Polonia është  më e varfër dhe akoma nuk është aq e përshtatshme për të jetuar në të.

Disavantazhet më të mëdha për njerëzit janë:

Taksat e larta.
Paga relativisht të ulta.
Cilësia e ajrit në dimër është shumë e dobët.
Duhet kohë për të bërë miq në Poloni. Zakonisht, duhet të njohësh një Pol për një kohë shumë të gjatë që ai të të konsiderojë mikun e tij.

Polonia nuk është e përsosur dhe jeta aty ka ulje dhe ngritje, por ngritjet nganjëherë janë më të dukshme.

- SPONSOR -Smiley face