Kafeja mund ta dëmtojë shëndetin dhe trupin tuaj, pasi pasojat negative te kafeinës janë të pa eleminueshme në momentin kur abuzohet me të.
Puna shpesh herë ne zyrë te bën shumë shpejt të varur nga kafeja. Disa prej nesh nuk mund ta fillojnë ditën pa pire një filxhan të madh më kafe.

Por  kafeja mund ta dëmtoje shëndetin dhe trupin tonë.

- SPONSOR -Smiley face

Ja disa prej pasojave negative te kafeinës. Shpesh here na duket sikur dëgjojmë zëra, pasi sipas një studimi te Universitetit te Melburnit, kafeja është një lloj droge psikoaktive. Nëse pijmë më shume se 5 filxhanë mund te dëgjoni zëra qe ne fakt nuk ekzistojnë.

Dëmtojmë mëlçinë: kjo e dhënë është deklaruar sipas një studimi te kryer nga National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases ne Shtete e Bashkuara, dozat e vogla te kafesë e ndihmojnë trupin te detoksifikohet, por sasia e madhe mund te ketë pasoja te kundërta dhe te dëmtojë mëlçinë.  Rrit trysninë e gjakut: pasi kafeja stimulon rrahjet e shumta te zemrës dhe mund te shkaktoje probleme me frymëmarrjen. Nxit urinimin e shpeshte dhe sjelle probleme me fshikëzën e urinës dhe te nxit te shkosh shpeshherë te urinosh. Te bën nervoz dhe te paarsyeshëm me një frymëmarrje jo të mire mund te na pengojë transportimin e mire te oksigjenit ne tru çka mund te dëmtojë procesin e vendimmarrjes. Shkakton pagjumësi pasi mund pakësojë me 6 ore kohen e gjumit dhe duhen 24 ore qe substanca te largohet përfundimisht nga sistemi juaj. Mos pini asnjëherë kafe para se te flini. Nxit urinimin e shpeshte dhe sjelle probleme me fshikëzën e urinës dhe te nxit te shkosh shpeshherë te urinosh

- SPONSOR -Smiley face