Meqë dyqanet dhe farmacitë janë zbrazur nga dezinfektuesit e duarve dhe jemi nën frikën e prekjes nga koronavirusi, edhe pse s`ka hyrë në vendin tonë, më poshtë është një recetë se si ta bësh dezinfektantin në kushte shtëpie.

Përbërësit

- SPONSOR -Smiley face

Alkool

Ujë të oksigjenuar 3%

Glicerinë ose glicerol që shitet në farmaci

Përgatitja

Në një enë të pastër hidh 833 ml alkool, po edhe nëse hedh pak më pak a pak më shumë nuk bëhet nami. Pastaj me një shiringë merr 42 ml peroksid hidrogjeni (ujin e oksigjenuar) dhe shtoja alkoolit.

Tani vjen pjesa më e ndërlikuar. Do shtosh 15 ml glicerinë e cila do përzierë mirë. Më pas shto ujin që e ke zierë më vete, për ta bërë masën fiks 1 litër.

E ke gati.

- SPONSOR -Smiley face