Kanceri i vezoreve është lloji më agresiv i kësaj sëmundjeje pasi për fat të keq krijimi i qelizave anormale në pjesën e qafës së mitrës nuk shoqërohet me asnjë simptomë.

Gjithmonë diskutojmë se semundja e kancerit nuk ka shërim, por gaboheni. Kur kanceri kapet në kohë, 94% e pacientëve mund ta luftojnë, por më pak se 20% e kancereve ovarian kuptohen që në fillim.

- SPONSOR -Smiley face

Simptomat e para shfaqen kur kanceri rritet dhe në të njëjtën kohë është një rrezik në trup.

Për të patur gjendjen nën kontroll gruaja duhet të bëjë pjesë të rutinë së saj kontrollet gjinekologjike si pap testin, një analizë që kap qelizat abnormale në qafën e mitrës.

Por shumë  e rendesishme është të njohim disa shenja që lidhen drejtëpërdrejtë dhe mund të paralajmërojnë praninë e qelizave kancerogjene.

  • Gjakderdhje e parregullt kjo simptomë e zakonshme e kancerit të qafës së mitrës është gjakderdhja e parregullta vaginale, Kjo gjë mund të ndodhë gjatë ditëve kur femra nuk është në cikël apo pas seksit.
  • Shkarkime të shumta të pazakonta vaginale- ka disa lloje lengjesh vaginale që mund të jenë shenja të hershme të kancerit të qafës së mitrës. Një shkarkimi si- si ujë- bojë kafe- me erë të keqe- me ngjyrë gjaku
  • Dhimbje e legenit gjate raportit seksual mund të jetë një shenjë paralajmëruese e kancerit të qafës së mitrës. Ajo mund të sinjalizojë ndryshimet jonormale në qafën e mitrës. Kanceri i qafës së mitrës mund të përhapet në legen.

Nëse simptomet tuaja janë të vazhdueshme ose përkeqësohen me kohën, ju duhet të takoni mjekun.

- SPONSOR -Smiley face